مدیر تحقیق و توسعه حمص لند :

مواد تشکیل دهنده حمص آنقدر خواص فراوانی دارد که مطالعه آن از حوصله بازدیدکنندگان سایت خارج است. 

با خواص مواد اولیه حمص آشنا شوید :

  نخود و خواص جادویی آن

— جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای منگنز موجود در نخود با کاهش رادیکال آزاد بدن به درمان چین و چروک پوست و دور چشم کمک کرده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

ماسک نخود و زردچوبه برای پوست صورت

نصف فنجان نخود پخته را له کنید و با ۱ قاشق چای خوری زردچوبه ترکیب کنید، این مخلوط را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.

— ضد آفتاب طبیعی

فولات، روی و ویتامین های موجود در نخود به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و پوست را در برابر آسیب اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

— روشن کننده پوست صورت

نخود به پاک سازی پوست صورت کمک کرده و باعث روشن تر شدن پوست صورت می شود.

ماسک آرد نخود و شیر یا ماست

۲ قاشق غذاخوری آرد نخود را با ۲ قاشق غذا خوری ماست ترش یا شیر و آب یک لیمو ترش تازه ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب ولرم خوب بشویید.

— درمان ریزش مو

مقادیر بالای پروتئین، منگنز و روی موجود در نخود به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و برای درمان ریزش مو مفید می باشد.

— درمان شوره سر

ویتامین A و روی موجود در نخود فرنگی به کاهش التهاب پوست سر کمک کرده و برای درمان شوره سر مفید هستند.

ماسک نخود برای موی سر

۶ قاشق غذاخوری آرد نخود را با آب مخلوط کنید و بر روی پوست سر و مو ها ماساژ دهید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.

فواید دارویی و درمانی نخود برای بدن

— دیابت و قند خون

مطالعات نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در نخود به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کمک می کند.

همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در نخود به کاهش سطح قند خون، چربی و انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

نخود حاوی کربوهیدرات های پیچیده بوده و پس از مصرف به سرعت قند خون را افزایش نمی دهد و باعث افزایش انرژی بدن می شوند.

— لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای فیبر و کالری پایین نخود باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری و کاهش کالری مصرفی روزانه به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

کربوهیدرات های پیچیده ی موجود در نخود به حفظ سطح قند خون افراد کمک کرده و به این طریق باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

— یبوست و اسهال

فیبر بالای موجود در نخود به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

— فشار خون و قلب

مقادیر بالای پتاسیم موجود در نخود برای کاهش فشار خون بالا مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B6 موجود در نخود با کاهش فشار خون بالا و کلسترول بالای خون به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی کمک می کند.

— نوزادان و کودکان

  1. نخود حاوی مقادیر بالای فولات، آهن، روی، پروتئین، منگنز و کلسیم است که به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می کند
  2. مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین C موجود در نخود به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان کمک می کند
  3. مقادیر بالای آهن و مس موجود در نخود برای درمان کم خونی در نوزادان و کودکان مفید است
  4. مقادیر بالای روی و منگنز موجود در نخود باعث تقویت و افزایش رشد مو در نوزادان و کودکان می شود
  5. کلسیم و ویتامین K موجود در نخود به بهبود رشد و تقویت استخوان ها در نوزادان و کودکان کمک می کند

شما می توانید نخود را از سن ۸ تا ۱۰ ماهگی به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید. (با مشورت قبلی پزشک)

–. مردان

در طب سنتی نخود را برای افزایش میزان اسپرم و درمان ناباروری در مردان استفاده می کردند.

— جنین و زنان باردار

  1. مقادیر بالای فولات موجود در نخود از ابتلای جنین به بیماری اسپینا بیفیدا یا شکاف مادرزادی مهره ها در دوران بارداری پیشگیری می کند
  2. فیبر موجود در نخود از افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری پیشگیری می کند
  3. نخود یکی از بهترین حبوبات برای زنان باردار محسوب می شود که تمام ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز دوران بارداری را تامین کرده و باعث افزایش سطح انرژی می شود
  4. فیبر موجود در نخود به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری مفید است

— بدنسازی

نخود حاوی مقادیر بالای پروتئین است و یکی از بهترین مواد غذایی برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.

نخود کربوهیدرات های پیچیده دارد که به آرامی تجزیه شده و انرژی لازم برای تمرینات بدنسازی را فراهم می سازد.

— معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در نخود به بهبود هضم غذا کمک کرده و به درمان معده درد و مسمومیت غذایی و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

— سرطان

سلنیوم موجود در نخود باعث کاهش التهاب در بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرطان و تومور کمک می کند.

همچنین فولات موجود در نخود نقش مهمی در ایجاد و ترمیم DNA داشته و از این طریق باعث جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی می شود.

مقادیر بالای فیبر موجود در حبوبات از جمله نخود خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می دهد.

ویتامین C موجود در نخود به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و سلول های بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

— پوکی استخوان

آهن، فسفات، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K موجود در نخود به ایجاد و حفظ ساختار و قدرت استخوان کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان به ویژه در زنان یائسه را کاهش می دهد.

— سندرم روده تحریک پذیر

محققان می گویند که نخود به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مفید بوده و به درمان این بیماران کمک می کند.

— چشم

مقادیر بالای ویتامین A موجود در نخود به تقویت بینایی کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.

— منبع پروتئین گیاهخواران

نخود حاوی مقادیر بالای پروتئین و یکی از بهترین منابع پروتئین برای افراد وگن و گیاهخواران می باشد. پروتئین برای عملکرد اندام های حیاتی، ماهیچه ها، بافت ها و حتی هورمون ها ضروری می باشد.

ارده کنجد و خواص باور نکردنی آن برای کاهش وزن

ارده اشتها را کاهش می دهد البته از این خاصیت می توان در رژیم های کاهش وزن برای سردمزاجان بهره برد؛ افراد برای لاغری می توانند یک ساعت پیش از وعده غذایی از روغن ارده کنجد به میزان یک یا دو قاشق بخورند با این کار اشتها کم می شود.
طبیعت آن گرم و تر است و برای سردمزاجان مفید است
خوردن ارده یا حلوای آن، گرفتگی ها (انسدادهای اعضای مختلف) را باز، اخلاط، دمل و جوش ها را در سردمزاج ها پخته و باز می کند لذا می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان نیز شود.ارده نفاخ، افزایش دهنده نیروی جنسی، چاق کننده و نعوظ آور است .

ارده یا طحینه خوراکی‌ست که از دانه‌های کنجد تفت داده شده و کوبیده شده بدست می‌آید. ارده به تنهایی به عنوان چاشنی یا به بخش اصلی  حمص  و متبل  استفاده می‌شود.

ارزش غذایی موجود در ارده برای هر ۱۰۰ گرم به شرح زیر است:

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم
انرژی (۵۹۵ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۲۱٫۱۹ g
چربی ۵۳٫۷۶ g
پروتئین ۱۷٫۰۰ g
آب ۳٫۰۵ g
ویتامین آ ۶۷ IU
تیامین (ویتامین ب۱) ۱٫۲۲۰ میلی‌گرم (۹۴٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۴۷۳ میلی‌گرم (۳۲٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۵٫۴۵۰ میلی‌گرم (۳۶٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۶۹۳ میلی‌گرم (۱۴٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۴۹ میلی‌گرم (۱۱٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۹۸ میکروگرم (۲۵٪)
ویتامین ب۱۲ ۰٫۰۰ میکروگرم (۰٪)
کلسیم ۴۲۶ میلی‌گرم (۴۳٪)
آهن ۸٫۹۵ میلی‌گرم (۷۲٪)
منیزیم ۹۵ میلی‌گرم (۲۶٪)
منگنز ۱٫۴۵۶ میلی‌گرم (۷۳٪)
فسفر ۷۳۲ میلی‌گرم (۱۰۵٪)
پتاسیم ۴۱۴ میلی‌گرم (۹٪)
سدیم ۱۱۵ میلی‌گرم (۵٪)
روی ۴٫۶۲ میلی‌گرم (۴۶٪)

سیر و خواص آن

برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری های قلبی عروقی مقابله می کند.

بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده می نمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده می گردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده،دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی و قارچی استفاده می شود.

سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه های آن را کاهش می دهد.

آبلیمو و خواص آن

آیا میدانید آب لیمو طبیعی در درمان ۲۲۰بیماری تاثیر مستقیم دارد و اگر بصورت غیر طبیعی تهیه گردد نه تنها خواص درمانی و غذایی ندارد بلکه موجب بسیاری از بیماریها از جمله سیروز کبدی ,سرطانهای مختلف و بیماریهای کلیوی و بسیاری دیگر از بیماریها میگردد.

۱- آبلیمو در افزایش دید تاثیر دارد.
۲- آبلیمو از تاسی سر جلوگیری کرده و در تقویت مو موثر است.
۳- لیموترش سرشار از ویتامینهای آ,ب ,ث ,آهن ,کلسیم ,سدیم ,منیزیم ,فسفر و پتاسیم است.
۴- آبلیمو منبع مهم اسید سیتریک و اسکوربیک است که کنترل‌کننده اسید اوریک است.
۵- آبلیمو باسیلهای مختلف حصبه و اسهال خونی و….نابود کرده و از بین می‌برد.
۶- اگر در سلامت آب آشامیدنی شک دارید چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید که باعث ضد عفونی شدن آن میگردد.ضمنا در بسیاری از کشورهای پیشرفته این عمل برای ضد عفونی کردن آب آشامیدنی مرسوم است.
۷- آبلیمو در هضم غذا ونیز درمان بسیاری از بیماریهای معدی تاثیر دارد.
۸- در درمان سرماخوردگی، تب، تنگی نفس، رماتیسم، التهاب، دیابت، ناتوانی جنسی، ذکام ذات‌الریه،گلودرد چرکی،غلظت خون، تب، خال سردرد،دردهای کلیه و شکم ،سنگهای کلیوی و کبدی، چربی خون،دفع آبهای اضافی و سموم بدن، کم خونی، ترش کردن،دفع سموم کبدی، تقویت اعصاب، پیشگیری و درمان بسیاری از سرطانها، ,پوکی استخوان،نقرس،سفیدی موی سر و درمان بسیاری از بیماریهای پوستی تاثیر مستقیم دارد.
۹- در خنثی سازی زهر حشرات،عقرب و مار تاثیر دارد.
۱۰- از بین برنده جوشهای و دمل چرکی است.
۱۱- از پیری زودرس جلوگیری میکند.
تازه‌های کشف شده در دنیا درباره خواص آبلیمو:
۱- محققین مرکز تحقیقات غذایی آمریکا موفق به کشف ویتامینی در آبلیمو شده‌اند که در درمان ناراحتی‌های عصبی،فلج اطفال،عرق النسا و ذات الریه و سرطان بسیار مفید است.
۲- محققین به تازگی از اسانسهای روغنی لیمو ترش و مرکبات (از ترکیبات دی لیمونن)و ترکیب گاز کربنیک نوعی پلاستیک طبیعی ساخته‌اند که برگشت پذیر به طبیعت بوده و مانند پلاستیکهای موجود موجب آلودگی محیط زیست نمیگردد.
۳- نوعی ویتامین در آبلیمو بنام ویتامین پ موجود بوده که یکی از ضد عفونی کننده‌های طبیعی قوی در دنیا بوده و در درمان امراض قلبی بخصوص سکته‌های قلبی و مغزی موثر است.

نتیجه عالی فعالیت ما زمانی است که هنر با علم همراه باشد، و ما همواره در حال بررسی تجربه و سلایق مصرف کنندگان و دوستاران محصولات ارگانیک همچون حمص در سراسر جهان هستیم و غذاهای سالم و شاداب را به غذاهای خوشمزه تبدیل می کنیم.